Ohjeita sijaismaksajille

Kaupungit ja kunnat voivat hoitaa lakisääteisiä työnantajavelvoitteita avustettavien puolesta. Työnantajavelvoitteiden hoito on voitu sopia myös yksityisen tahon, kuten säätiön tai tilitoimiston hoidettavaksi.

Sijaismaksajat tekevät ilmoitukset työttömyysvakuutusmaksun alaisesta palkasta ja suorittavat maksut avustettavien puolesta.

Palkkasummien ilmoittaminen

Toteutuneet työttömyysvakuutusmaksun alaiset palkat tulee ilmoittaa vakuutusvuotta seuraavan vuoden tammikuun loppuun mennessä TVR:lle. Pyydämme toimittamaan tiedot TVR:n SIMI:llä, eli sijaismaksajille tarkoitetulla ilmoituksella.

TVR SIMI:n saat pyytämällä sen asiakaspalvelustamme sähköpostitse asiakaspalvelu(at)tvr.fi.

Ilmoitathan TVR SIMI:llä, mihin osoitteeseen päätökset ja mahdolliset maksulomakkeet halutaan. Tilinumero ilmoitetaan mahdollisia maksunpalautuksia varten. Pyydämme ilmoittamaan kaikkien avustettavien tiedot yhdellä kertaa. Huomioithan, että avustettavien tietoja ilmoittaessa tulee aina ilmoittaa avustettavan oma henkilötunnus. 

Jos palkanmaksu päättyy kesken vakuutusvuoden ja toteutuneet palkkasummat ovat tiedossa, voi summan ilmoittaa TVR:lle jo ennen vuoden päättymistä. Tällöin asiasta on hyvä mainita lisätietoja-kohdassa. Lopullisesta työttömyysvakuutusmaksusta annetaan päätös kuitenkin vasta vakuutusvuoden jälkeen.

Avustettavien on mahdollista hakea myös ennakon määräämistä, mutta se ei ole pakollista. Jos ennakkoa ei haeta, työttömyysvakuutusmaksu maksetaan tasausmaksuna, jolle lasketaan tasausmaksun korko.  

Pidäthän tiedot ajan tasalla! Avustettavien tietojen ajan tasalla pitäminen on tärkeää, jotta vältytään epäselvyyksiltä ja yhteydenpito on sujuvaa. Huolehdithan, että TVR:lle ilmoittamasi tiedot ovat ajan tasalla vakuutusvuodenkin aikana.

Päivitetty 7.2.2017

Ota yhteyttä

 

Palvelemme sinua arkisin klo 9.0016.15

Työttömyysvakuutusmaksut

Vakuutusmaksujen perintä ja reskontra

Vaihde

075 757 0500 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu(at)tvr.fi

Siirry lähettämään suojattu sähköpostiviesti >

075 757 0500 (pvm/mpm)

perinta(at)tvr.fi
vakuutusmaksut.reskontra(at)tvr.fi

09 6803 7380

info(at)tvr.fi

Fax 09 6803 7358