Kokonaiskuva harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta löytyy nyt yhdeltä verkkosivulta

Viranomaisten yhteistyöllä ylläpidettävä verkkosivusto www.harmaa-talous-rikollisuus.fi kokoaa kaiken harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaan liittyvän julkisen materiaalin ensimmäistä kertaa yhteen.

Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaan osallistuu Suomessa useita viranomaisia, ja viranomaisyhteistyön ja tietojen jakamisen laajuus on ainutlaatuista koko maailmassa. Nyt julkaistavan verkkosivuston kautta nämä tiedot tuodaan kootusti esille. Tämä parantaa yhteiskunnan mahdollisuuksia reagoida ripeästi harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöihin ja haittoihin.

- Kehittämällä viranomaisten tietojen jakamista entisestään olemme pystyneet koostamaan harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjumisesta koskevaa tietoa yhdelle sivustolle kaikkien hyödynnettäväksi. Tiedon lisääminen on tärkeää asian paremman ymmärryksen luomiseksi ja ennen siihen liittyvien ilmiöiden torjumiseksi, kertoo Vakuutusmaksupalvelujen palvelupäällikkö Satu Valtonen Työttömyysvakuutusrahastosta.

Torjunta kuuluu kaikille 

Sivustolta löytyy ajankohtaista tietoa harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöistä, niiden laajuudesta ja torjunnasta. Lisäksi sivusto antaa yrityksille ja kansalaisille tietoa siitä, miten toimia oikein ja suojautua harmaan talouden ja talousrikollisuuden aiheuttamilta haitoilta.

Yhtenä sivuston tarkoituksena on myös muistuttaa, että harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunta kuuluu kaikille ja siitä hyötyvät kaikki: viranomaiset, yritykset ja kansalaiset.

- Jokaisen oikeutena ja velvollisuutena on ennaltaehkäistä omalta osaltaan harmaan talouden ja talousrikollisuuden syntymistä. Sivustolta saatavan ajankohtaisen tiedon avulla voimme auttaa jokaista toimimaan oikein, Valtonen muistuttaa.

Päivitetty 22.5.2018

Ota yhteyttä

 

Palvelemme sinua arkisin klo 9.0016.15

Työttömyysvakuutusmaksut

Vakuutusmaksujen perintä ja reskontra

Vaihde

075 757 0500 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu(at)tvr.fi

Siirry lähettämään suojattu sähköpostiviesti >

075 757 0500 (pvm/mpm)

perinta(at)tvr.fi
vakuutusmaksut.reskontra(at)tvr.fi

09 6803 7380

info(at)tvr.fi

Fax 09 6803 7358