Palkkojen ilmoittaminen vuonna 2018 ja 2019

Viimeiset palkkasummailmoitukset Työttömyysvakuutusrahastolle annetaan vuodelta 2018. Tammikuusta 2019 alkaen kaikki palkkatiedot ilmoitetaan tulorekisteriin, eikä erillisiä vuosi-ilmoituksia enää tarvitse tehdä.

Vuoden 2018 aikana maksetut palkat ilmoitetaan vielä Työttömyysvakuutusrahastolle

Kun vakuutusvuosi eli kalenterivuosi on päättynyt, tee palkkasummailmoitus Työttömyysvakuutusrahastolle. Anna ilmoitus vuonna 2018 maksetuista palkoista sähköisesti tai erillisellä lomakkeella 31.1.2019 mennessä.

Jos kaikki palkat on maksettu Palkka.fi-palvelun kautta, ja olet sallinut automaattisen ilmoituksen lähettämisen, ei palkkasummailmoitusta tarvitse erikseen antaa.

Työttömyysvakuutusrahasto muuttuu Työllisyysrahastoksi 1.1.2019, mutta tällä ei ole vaikutusta ilmoituskäytäntöihin.

Lue lisää palkkojen ilmoittamisesta.

Mitä tietoja tulorekisteriin ilmoitetaan 1.1.2019 lähtien

Kaikki tammikuusta 2019 alkaen maksetut palkat ilmoitetaan tulorekisteriin. Palkat ilmoitetaan tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen pääsääntöisesti viiden päivän kuluessa. Palkkatietoilmoitus annetaan jokaisesta työntekijästä ja jokaiselta palkkapäivältä erikseen ilman euromääräisiä alarajoja.

Yhdellä ilmoituksella ilmoitetaan yhden tulonsaajan yhden maksukerran tiedot. Samalla ilmoituksella voi kuitenkin ilmoittaa samalle tulonsaajalle useita erilajisia tuloja, esimerkiksi rahapalkkaa, luontoisetuja ja kilometrikorvauksia.

Tulorekisteriin palkkatietoilmoituksella ilmoitettavat tiedot voivat olla joko jokaisen ilmoituksen yhteydessä annettavia pakollisia tietoja tai täydentäviä tietoja. Täydentävät tiedot täsmentävät pakollisesti ilmoitettavia tietoja. Täydentävien tietojen ilmoittaminen kannattaa, jotta vältyt mahdolliselta tietojen selvittelyltä jälkikäteen.

  • Ilmoita palkka aina työttömyysvakuutusmaksuvelvollisena tietona, jos palkasta tulee vähentää palkansaajan työttömyysvakuutusmaksu. Työnantajalla on velvollisuus maksaa työttömyysvakuutusmaksu, jos hän maksaa kalenterivuoden aikana työntekijöilleen palkkaa yhteensä yli 1 200 euroa
  • Ilmoita osaomistaja-tieto
  • Suosittelemme käyttämään rahapalkkojen ilmoitustapaa 2 - täydentävät tulolajit (ns. 200-sarja)
  • Suosittelemme ilmoittamaan myös muita vapaaehtoisia täydentäviä tietoja, kuten palvelussuhde-tiedon

Varmista sujuva ilmoittaminen heti tammikuusta lähtien

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin on mahdollista teknisen rajapinnan tai tulorekisterin sähköisen asiointipalvelun kautta. Tiedot voi ilmoittaa vain erityisestä syystä paperilomakkeella.

Jos joku muu tekee ilmoituksen puolestasi sähköisessä asiointipalvelussa, huolehdi valtuudet kuntoon hyvissä ajoin. Teknisen rajapinnan käyttöön tarvitaan varmenne.

Mikäli palkanmaksuun käytetään esimerkiksi Palkka.fi-palvelua, palvelu lähettää ilmoitukset automaattisesti tulorekisteriin.

Yksityiskohtaiset ohjeet ilmoittamisesta Tulorekisterin verkkosivuilta.

 

Päivitetty 6.11.2018

Ota yhteyttä

 

Palvelemme sinua arkisin klo 9.0016.15

Työttömyysvakuutusmaksut

Vakuutusmaksujen perintä ja reskontra

Vaihde

075 757 0500 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu(at)tvr.fi

Siirry lähettämään suojattu sähköpostiviesti >

075 757 0500 (pvm/mpm)

perinta(at)tvr.fi
vakuutusmaksut.reskontra(at)tvr.fi

09 6803 7380

info(at)tvr.fi

Fax 09 6803 7358