Toteumamalli ja tulorekisteri helpottavat työnantajan velvoitteita

Työttömyysvakuutusmaksujen laskutuksessa siirrytään toteumamalliin 1.1.2019 samaan aikaan kun tulorekisteri otetaan käyttöön. Työnantajalle tämä tarkoittaa työttömyysvakuutusmaksujen helpompaa hoitamista, sillä hänen on ilmoitettava palkkatiedot jatkossa ainoastaan tulorekisteriin. 

– Saamme tarvitsemamme tiedot suoraan tulorekisteristä, minkä ansiosta meillä on mahdollisuus siirtyä ajantasaiseen työttömyysvakuutusmaksujen laskutukseen. Toteumamallissa työnantajan ei tarvitse tehdä meille enää erillisiä ilmoituksia, eikä arvioida seuraavana vuonna maksamiensa palkkojen määrää, sanoo Työttömyysvakuutusrahaston vakuutusjohtaja Juho Oksanen.

Toteumamalli on käytössä oletusarvoisesti sekä uusilla että jo palkkaa maksaneilla työnantajilla. Laskut lähetetään maksettaviksi neljä kertaa vuodessa huhti-, heinä-, loka- ja tammikuussa.

Palkkasummailmoitus vuodelta 2018 tehdään vielä normaalisti 

Kaikki vuoden 2018 maksetut palkat on ilmoitettava Työttömyysvakuutusrahastolle (1.1. 2019 alkaen Työllisyysrahasto) viimeistään 31.1.2019. Ilmoittaminen onnistuu helpoiten sähköisessä asiointipalvelussa.

Tämän jälkeen erillisiä ilmoituksia ei enää tarvitse tehdä, ellei työnantaja erityisesti ole ilmoittanut haluavansa jatkaa ennakkomallissa.

Kaikki palkkaa maksavat ilmoitusvelvollisia tulorekisteriin

Työnantaja on velvollinen ilmoittamaan tiedot tulorekisteriin jokaisesta työntekijästä ja jokaiselta palkkapäivältä erikseen ilman euromääräisiä alarajoja.

  • Ilmoita palkka aina työttömyysvakuutusmaksuvelvollisena tietona, jos palkasta tulee vähentää palkansaajan työttömyysvakuutusmaksu.
  • Ilmoita osaomistaja-tieto
  • Suosittelemme käyttämään rahapalkkojen ilmoitustapaa 2 - täydentävät tulolajit
  • Suosittelemme ilmoittamaan myös muita vapaaehtoisia täydentäviä tietoja, kuten palvelussuhde-tiedon

Työnantajalla on velvollisuus maksaa työttömyysvakuutusmaksu, jos hän maksaa työntekijöilleen palkkaa yli 1 300 euroa kalenterivuoden aikana (raja aiemmin 1 200 euroa).

Yksityiskohtaiset ohjeet ilmoittamisesta tulorekisterin verkkosivuilta.

Lue lisää:

Tulorekisteri-osio TVR:n verkkosivuilla
Verohallinnon tulorekisteri-sivut

 


  

Päivitetty 13.11.2018

Ota yhteyttä

 

Palvelemme sinua arkisin klo 9.0016.15

Työttömyysvakuutusmaksut

Vakuutusmaksujen perintä ja reskontra

Vaihde

075 757 0500 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu(at)tvr.fi

Siirry lähettämään suojattu sähköpostiviesti >

075 757 0500 (pvm/mpm)

perinta(at)tvr.fi
vakuutusmaksut.reskontra(at)tvr.fi

09 6803 7380

info(at)tvr.fi

Fax 09 6803 7358