Maatalousyrittäjä ja työttömyysvakuutusmaksuvelvollisuus

Jos sinulla on työsuhteessa olevia työntekijöitä, olet työnantajana velvollinen pidättämään heidän palkastaan palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun jokaisen palkanmaksun yhteydessä. Lisäksi olet velvollinen suorittamaan sekä palkansaajan että työnantajan maksun TVR:lle. 

Maatalousyrittäjä

Maatalousyrittäjällä tarkoitetaan maatalousyrittäjän eläkelain 3 §:ssä ja 5 §:ssä todettuja henkilöitä. Maatalousyrittäjän perheenjäsenillä tarkoitetaan edellä mainitun lain 4 §:ssä todettuja henkilöitä.

Maksuvelvollisuus vuonna 2016 ja sen jälkeen

Vuoden 2016 alusta lukien työttömyysvakuutusmaksua määrättäessä maatalousyrittäjän päätoimisuuden arvioinnilla ei ole enää merkitystä työttömyysvakuutusmaksujen maksuvelvollisuudessa.

Maatalousyrittäjänä et ole maksuvelvollinen yritystoiminnastasi saadusta työtulosta. Jos kuitenkin työskentelet oman yritystoimintasi lisäksi työntekijänä toisen palveluksessa vastiketta vastaan, olet tästä työstä työttömyysvakuutusmaksuvelvollinen. Työnantajasi tulee pidättää palkastasi työttömyysvakuutusmaksu.

Myös perheenjäsenet, jotka työskentelevät maatilalla työskentelyn lisäksi toisen palveluksessa vastiketta vastaan, ovat tästä työstä työttömyysvakuutusmaksuvelvollisia.

Maksuvelvollisuus vuonna 2015 ja sitä aiempina vuosina

Jos olet päätoimestasi MyEL-vakuutettu, et ole työttömyysvakuutusmaksuvelvollinen.

Myös perheenjäsenet voivat olla päätoimestaan MyEL-vakuutettuja, jolloin hekään eivät kuulu maksuvelvollisuuden piiriin. Tarkista perheenjäsentesi vakuuttaminen Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen sivuilta.

Päivitetty 18.9.2015

Ota yhteyttä

 

Palvelemme sinua arkisin klo 9.0016.15

Työttömyysvakuutusmaksut

Vakuutusmaksujen perintä ja reskontra

Vaihde

075 757 0500 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu(at)tvr.fi

Siirry lähettämään suojattu sähköpostiviesti >

075 757 0500 (pvm/mpm)

perinta(at)tvr.fi
vakuutusmaksut.reskontra(at)tvr.fi

09 6803 7380

info(at)tvr.fi

Fax 09 6803 7358