Omavastuupäätöksissä, jotka on tehty aikavälillä 14.-16.5.2018, on valitettavasti laskujen toimituksessa viivettä. Laskun viivästymisestä ei aiheudu ylimääräisiä kuluja eikä viive lyhennä maksuaikaa. Arvioimme viiveen poistuvan 25.5.2018 mennessä. Pahoittelemme asiasta aiheutuvaa haittaa.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä omavastuuasioiden puhelinpalveluumme 09 6803 7369. Puhelinpalvelumme on auki arkisin klo 9.00-16.15.

 

Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa?

Työnantajat ilmoittavat palkkatiedot vuoden 2019 alusta lähtien ainoastaan tulorekisteriin viranomaisten tarpeita varten. Palkkatiedon moninkertainen raportointivelvollisuus ja vuosi-ilmoitusten teko Verohallinnolle, Työttömyysvakuutusrahastolle, työeläkelaitoksille ja työtapaturmavakuuttajille poistuu.

Ilmoittaminen on ajantasaista 

Palkkatietojen ilmoittaminen on jatkossa ajantasaisempaa kuin ennen. Palkat ilmoitetaan tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen pääsääntöisesti viiden päivän kuluessa. Palkkatietoilmoitus annetaan jokaisesta työntekijästä ja jokaiselta palkkapäivältä erikseen ilman euromääräisiä alarajoja.

Huolehdi tarvittavista muutoksista palkkajärjestelmääsi

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin on mahdollista teknisen rajapinnan kautta, sähköisen asiointipalvelun kautta verkkolomakkeella tai lataamalla tiedot tiedostona. Tiedot voi ilmoittaa vain erityisestä syystä paperilomakkeella.

Onkin hyvä varmistaa oman palkkajärjestelmän toimittajalta, että tarvittavat järjestelmäpäivitykset tehdään  vuoden 2018 aikana. Erityisesti yritysten, jotka hoitavat itse palkanlaskennan ja palkkatiedon ilmoittamisen sekä tilitoimistojen ja muiden palkkahallinnon ulkoistuskumppaneiden on syytä valmistautua hyvissä ajoin tulorekisterin tuloon.

Henkilötyönantaja ja satunnainen työnantaja myös ilmoitusvelvollinen

Henkilötyönantajan tai satunnaisen työnantajan on ilmoitettava maksetut palkat tulorekisteriin, mikäli työntekijä on palkkasuhteessa tai työ on ostettu yritykseltä, joka ei kuulu ennakkoperintärekisteriin.

Jos palkanmaksuun käytetään Palkka.fi-palvelua, palvelu lähettää ilmoitukset automaattisesti tulorekisteriin.

Tarkempia tietoa henkilötyönantajan ilmoitus- ja maksumenettelystä ja löytyy tulorekisteri.fi:stä.

Lue lisää

Mitä hyötyä tulorekisteristä on?

Ketkä tulorekisterin tietoja käyttävät?

Palkkatiedot tulorekisterin kautta 2019 alkaen

Päivitetty 15.5.2018

Ota yhteyttä

 

Palvelemme sinua arkisin klo 9.0016.15

Työttömyysvakuutusmaksut

Vakuutusmaksujen perintä ja reskontra

Vaihde

075 757 0500 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu(at)tvr.fi

Siirry lähettämään suojattu sähköpostiviesti >

075 757 0500 (pvm/mpm)

perinta(at)tvr.fi
vakuutusmaksut.reskontra(at)tvr.fi

09 6803 7380

info(at)tvr.fi

Fax 09 6803 7358