Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa?

Työnantajat ilmoittavat palkkatiedot vuoden 2019 alusta lähtien ainoastaan tulorekisteriin viranomaisten tarpeita varten. Palkkatiedon moninkertainen raportointivelvollisuus ja vuosi-ilmoitusten teko Verohallinnolle, Työttömyysvakuutusrahastolle, työeläkelaitoksille ja työtapaturmavakuuttajille poistuu.

Ilmoittaminen on ajantasaista 

Palkkatietojen ilmoittaminen on jatkossa ajantasaisempaa kuin ennen. Palkat ilmoitetaan tulorekisteriin jokaisen maksutapahtuman jälkeen viiden päivän kuluessa. Tulorekisterin myötä TVR:lle tulee mahdollisuus periä työttömyysvakuutusmaksut suoraan toteutuneiden palkkojen mukaisesti.

Huolehdi tarvittavista muutoksista palkkajärjestelmääsi

Tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin on mahdollista teknisen rajapinnan kautta, sähköisen asiointipalvelun kautta verkkolomakkeella tai lataamalla tiedot tiedostona. Tiedot voi ilmoittaa vain erityisestä syystä paperilomakkeella.

Onkin hyvä varmistaa oman palkkajärjestelmän toimittajalta, että tarvittavat järjestelmäpäivitykset tehdään  vuoden 2018 aikana. Erityisesti yritysten, jotka hoitavat itse palkanlaskennan ja palkkatiedon ilmoittamisen sekä tilitoimistojen ja muiden palkkahallinnon ulkoistuskumppaneiden on syytä valmistautua hyvissä ajoin tulorekisterin tuloon.

Lue lisää

Mitä hyötyä tulorekisteristä on?

Ketkä tulorekisterin tietoja käyttävät?

Palkkatiedot tulorekisterin kautta 2019 alkaen

Päivitetty 22.2.2018

Ota yhteyttä

 

Palvelemme sinua arkisin klo 9.0016.15

Työttömyysvakuutusmaksut

Vakuutusmaksujen perintä ja reskontra

Vaihde

075 757 0500 (pvm/mpm)

asiakaspalvelu(at)tvr.fi

Siirry lähettämään suojattu sähköpostiviesti >

075 757 0503 (pvm/mpm)

perinta(at)tvr.fi
vakuutusmaksut.reskontra(at)tvr.fi

09 6803 7380

info(at)tvr.fi

Fax 09 6803 7358